Atlético pijnigt Real in verlenging en wint Europese Super Cup

Samenvatting Europese Super Cup: Real-Atlético

Atlético Madrid heeft ten koste van rivaal Real Madrid voor de derde keer in de clubgeschiedenis de Europese Super Cup gewonnen. In het Estse Tallinn versloeg de winnaar van de Europa League de Champions League-titelhouder na verlenging met 4-2.

Atlético-spits Diego Costa zette de ploeg van de geschorste trainer Diego Simeone al na 50 seconden op voorsprong. De spits ontdeed zich met twee slimme kopballen van Real-verdedigers Sergio Ramos en Raphaël Varane en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek schitterend raak. Atléti leunde daarna achterover en zag Jan Oblak redden op een kunstig hakje van Marco Asensio.

Antoine Griezmann kust de beker
  • EPA
    Saúl Niguez viert de 3-2
    Diego Costa viert zijn treffer tegen Real Madrid

Na een versnelling van Gareth Bale kwam Real op 1-1. De Welshman sprintte langs Lucas Hernández en bij de tweede paal kopte Karim Benzema de voorzet van Bale knap voorbij Oblak.

In de eerste Europese Supercup tussen twee clubs uit dezelfde stad kwam Real na rust het beste uit de kleedkamer. De winnaar van 2002, 2014, 2016 en 2017 kwam vanaf de strafschopstip op 2-1: na ongelukkig hands van Juanfran benutte aanvoerder Ramos de toegekende strafschop.

Sergio Ramos viert de 2-1 van Real Madrid

Ook Atlético, dat de titel greep in 2010 en 2012, kreeg hulp van de tegenstander. Marcelo verloor klungelig de bal en op aangeven van Ángel Correa zorgde Costa tien minuten voor tijd de 2-2. Die stand bleef in de reguliere speeltijd op het scorebord staan.

In de negende minuut van de verlenging kwam Atlético, met oud-PSV'er Santiago Arias de hele wedstrijd op de bank, voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Varane verspeelde op de rand van het zestienmetergebied de bal aan Thomas Party, die de bal snel voorgaf en Saúl Niguez op schitterende wijze zag scoren. Saúl volleerde de bal hard achter Navas.

Atlético bleef daarna in de aanval en gooide vijf minuten na de 3-2 het duel op slot. Een mooie aanval eindigde bij middenvelder Koke, die de bal met een geplaatst schot in de verre hoek schoof.