1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Vliegverkeer Schiphol volledig hervat, nog wel flinke vertragingen

Het vliegverkeer op Schiphol is weer volledig hervat nadat het aan het begin van de middag ruim een half uur vrijwel plat had gelegen. Dat kwam door een storing in het communicatiesysteem van de luchtverkeersleiding (LVNL).

Reizigers moeten nog wel rekening houden met 1 à 2 uur vertraging. De luchthaven adviseert om de website en app in de gaten te houden of contact op te nemen met hun vliegmaatschappij voor de actuele status van hun vlucht.

Tientallen vluchten vertraagd

KLM laat weten dat er in totaal zo'n dertig vluchten van de luchtvaartmaatschappij, inclusief in het buitenland, zijn vertraagd door de storing op Schiphol. Veertien inkomende vluchten moesten uitwijken naar luchthavens in Duitsland, België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Drie vanaf Amsterdam vertrekkende retourvluchten van KLM zijn geannuleerd.

Bij Transavia moest een toestel uitwijken naar het vliegveld van Eindhoven. Dit vliegtuig is inmiddels alsnog geland op Schiphol.

Op de vertrekpagina van Schiphol is te lezen dat tientallen vluchten vertraging hebben opgelopen. Zeven vluchten zijn geannuleerd.

Door de vertragingen liepen ook de wachttijden in de aankomsthallen flink op:

'We hebben nog vakantie, dus we maken er een leuke dag van'

De problemen begonnen omstreeks 13.15 uur. Veel vluchten werden omgeleid naar andere luchthavens. Na een half uur kwamen vertrekkende vluchten weer op gang en iets later konden ook weer de eerste vluchten binnenkomen.

Ook het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport lag een klein uur stil door de storing. Daardoor is één vertrekkende vlucht vertraagd. Eindhoven Airport werd niet getroffen.

Volgens Flightradar24 moesten minimaal tien vluchten naar andere luchthavens uitwijken:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl