De straat is afgezet Politie Amsterdam

Een schoonmaakbedrijf in Amsterdam is door de burgemeester voor onbepaalde tijd gesloten. Het pand werd afgelopen nacht tientallen keren beschoten. Aan de achterkant van het pand werd een handgranaat gevonden.

Volgens de gemeente is er een ernstig gevaar voor de openbare orde en heeft het incident grote impact op het veiligheidsgevoel. Het pand aan de Johan Huizingalaan wordt daarom per direct gesloten.

Afgelopen weekend werd ook al een interieurwinkel in dezelfde straat beschoten. De twee zaken liggen op nog geen vijftig meter van elkaar. Een woordvoerder van de gemeente laat AT5 en NH Nieuws weten dat de interieurwinkel niet gesloten wordt. "Omdat we denken dat het een gerichte actie is tegen het schoonmaakbedrijf", zegt de woordvoerder.

Jan Evertsenstraat

Vanmorgen werd even verderop in Amsterdam ook een handgranaat gevonden. Daar was het explosief vastgemaakt aan een leegstaand winkelpand aan de Jan Evertsenstraat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de handgranaat afgevoerd. Daarna werd de straat weer vrijgegeven.

Op 1 februari werd de straat ook al afgezet na de vondst van een explosief. Toen bleek er een handgranaat te zijn bevestigd aan de deur van een waterpijpshop.

STER reclame