ANP - Pauline Krikke

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft CDA-raadslid Daniëlle Koster duidelijk gemaakt dat ze aangifte kan doen na een tweet van Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid. Van Doorn schreef een paar dagen geleden dat Koster "een vijand van de islam" is en "een gevaar voor de samenleving".

De tweet van Van Doorn is vermoedelijk een reactie op uitspraken die Koster vrijdag deed na het overlijden van PVV-raadslid Willie Dille. Koster pleitte voor een onafhankelijk onderzoek naar het optreden van de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie in de periode voor de dood van Dille. Dan zou duidelijk moeten worden of die instanties goed hebben gehandeld.

Ze verklaarde toen ook dat zij Dille niet heel goed kende. "Maar ik had niet de indruk dat zij psychisch iets zwaars onder de leden had. En ik heb ook geen reden om aan te nemen dat haar verhaal niet waar is. Zoiets verzin je niet", zei ze.

In een video die Dille voor haar dood op haar Facebookpagina zette, zei ze dat ze was ontvoerd en verkracht door een groep moslims. Ze suggereerde in het filmpje dat Van Doorn achter de verkrachting zou zitten omdat haar belagers hem opvoerden.

"Ik hoop dat Daniëlle Koster zich realiseert dat een dergelijke tweet binnen de islamitische gemeenschap gelijk staat aan een oproep haar te 'elimineren'. Een pure doodsbedreiging dus door Arnoud", schrijft iemand als reactie op de tweet van Van Doorn. "Volgens mij wil Arnoud van Doorn ook graag 'op een walgelijke manier scoren' over de rug van Danielle Koster", schrijft een ander.

De woordvoerder van Pauline Krikke zegt tegen Omroep West dat de burgemeester afgelopen dagen meerdere keren contact heeft gehad met Koster van het CDA. "Zij heeft Koster aangegeven aangifte te doen, zodat OM en politie verder onderzoek kunnen doen."

Het is onduidelijk of Koster aangifte gaat doen. Ze is niet bereikbaar voor commentaar, meldt Omroep West.

STER reclame