NOS Nieuws

Zeker 300 gewonden door instorting promenade op Spaans festival

Het aantal mensen dat gisteravond gewond raakte bij het instorten van een houten promenade in de Spaanse stad Vigo, is opgelopen tot ruim 300.

Negen mensen liggen in het ziekenhuis. Vijf mensen raakten zwaargewond, meldt de minister van Volksgezondheid van de regio Galicië, vooral met botbreuken en gezichtsverwondingen. Niemand verkeert in levensgevaar.

Beelden op social media tonen mensen die klem zitten onder de brokstukken:

Promenade stort in op Spaans festival

De slachtoffers bezochten het muziekfestival O Marisquiño aan de haven bij het centrum van de stad. Rapartiest Rels B. gaf rond middernacht een optreden, toen het platform waar het publiek op stond het begaf.

Sommige mensen vielen in zee. Om te controleren of niemand klem zat in de constructie zijn duikers het water in gegaan. Ook zijn thermische camera's ingezet om te zoeken naar slachtoffers onder het puin.

Het voelde hulpeloos om alle mensen daar te zien huilen.

Ooggetuige

"Het was een chaos, zoals een horrorfilm", schrijft iemand op Twitter. "Een nacht waar je heen gaat om plezier te maken met je vrienden eindigt zo. Het voelde hulpeloos om alle mensen daar te zien huilen."

"Je weet niet wat je ziet als de bodem waarop je loopt, het begeeft en plotseling tientallen mensen boven op je vallen", schrijft een ander. "Op mijn knieën zitten schaafwonden van toen ik mijn vriendin en nichtje naar boven probeerde te trekken."

Het is nog onduidelijk waardoor het platform instortte. De burgemeester van de stad, Abel Caballero, gaf aan een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van het ongeluk. Op het festival waren ongeveer 160.000 bezoekers.

Rels B. heeft de slachtoffers via Twitter kracht toegewenst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl