Frustratie bij Arsenal-coach Unai Emery

Emery begint bij Arsenal met kansloze nederlaag tegen City

Unai Emery is met een nederlaag begonnen als coach van Arsenal. In eigen huis was het elftal uit Londen machteloos tegen Manchester City: 0-2.

Na 22 jaar Arsène Wenger nam de Spanjaard, die furore maakte door met Sevilla drie jaar op rij de Europa League te winnen, voor het eerst plaats op de bank van Arsenal.

Hij zag hoe de bezoekers na veertien minuten op voorsprong kwamen. Raheem Sterling trok naar binnen, ging voorbij twee verdedigers en haalde met rechts van een meter of achttien uit om vervolgens de bal in de verre hoek te zien verdwijnen.

Cech ontsnapt aan knullige eigen goal

Dat City met een voorsprong de rust in ging, was verdiend. Petr Cech, de 36-jarige doelman van Arsenal, moest een paar keer in actie komen. De routinier kwam goed weg, toen hij met een knullige actie bijna in eigen doel schoot. De mislukte pass ging maar net naast de paal.

Teleurstelling bij Arsenal na een tegengoal

Omdat City slechts eenmaal had gescoord, mocht het matig spelende Arsenal blijven hopen. Emery bracht spits Alexandre Lacazette voor aanvallende middenvelder Aaron Ramsey. De Fransman kreeg direct een goede kans, maar zag zijn schot naast gaan.

Het leek even het begin van een opmars van 'The Gunners', maar City kreeg plots twee grote kansen. De eerste werd gemist door Sergio Agüero, de tweede werd overtuigend afgemaakt door Bernardo Silva.

Ook in het vervolg kon Arsenal geen vuist maken. De ploeg viel vooral op met foutieve passes. City-keeper Ederson bood de thuisploeg zowaar nog een paar kansjes, door twee, drie keer pardoes de bal in de voeten van een tegenstander te spelen, maar geen enkele keer wist Arsenal daarvan te profiteren.

Bernardo Silva viert de tweede goal van City

Zaterdag wacht opnieuw een lastig duel voor Emery en zijn Arsenal. Het elftal gaat dan op bezoek bij stadgenoot Chelsea.

Liverpool koploper

Liverpool is de eerste koploper van de Premier League in het seizoen 2018/2019. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis wonnen 'The Reds' thuis met 4-0 van West Ham United.

Chelsea, dat zaterdag met 3-0 won bij Huddersfield Town, is de nummer twee.