NOS Voetbal

Rampseizoen Feyenoord? 'Iets te vroeg voor dat soort teksten'

Van Persie: 'Het zat niet mee, die goal van hen valt wel heel erg gelukkig'

Vrijwel zeker uitgespeeld in Europa, zwak gestart in de eredivisie met een 2-0 nederlaag tegen De Graafschap en twee rode kaarten. En dat terwijl Feyenoord een week geleden nog de Johan Cruijff Schaal won ten koste van PSV. Wat is er met de Rotterdammers aan de hand?

"We doen echt ons best, doen alles wat we kunnen doen", verzekert aanvoerder Robin van Persie. "Maar soms loopt het gewoon niet en valt die bal ook niet lekker."

Van Persie: "Vandaag was zo'n wedstrijd, het zat niet mee. Geluk dwing je ook af, dus dat is geen excuus, maar we hadden wel een paar goede kansen en die bal van hen ging er wel erg gelukkig in."

'Zwaar onder de maat'

Trainer Giovanni van Bronckhorst spreekt van "een heel moeizame week" en "vertrouwen dat minder is" bij zijn ploeg. "Donderdag (4-0 nederlaag tegen Trencin in de Europa League, red.) was het zwaar onder de maat. Je probeert en verwacht vandaag beter op het veld te staan, maar ik denk dat we dat niet gedaan hebben."

Van Bronckhorst baalt van dom rood Boëtius: 'Dat is voor mij ondenkbaar'

Dat Feyenoord zonder vertrouwen speelt is opmerkelijk, aangezien een week geleden nog de Johan Cruijff Schaal werd gewonnen en vijf van de basisspelers in Doetinchem donderdag niet van de partij waren tegen AS Trencín.

"Vertrouwen kan heel snel weggaan in het voetbal", meent Van Bronckhorst. "Ook de spelers die er donderdag niet bij waren hebben verloren. Dat voelen ze zo, omdat we één team zijn. Dat nemen ze misschien mee naar deze wedstrijd."

'Dit vreet energie'

Ziet de trainer wel aanknopingspunten, zoals dat zo mooi heet? "Op basis van deze wedstrijd is dat moeilijk. Maar je moet verder en hard werken om hier uit te komen. Dat kost mentaal gezien heel veel kracht. Dat zag je vandaag ook. Als het tegenzit, als je niet scoort, achter komt, een eerste rode kaart krijgt, een tweede rode kaart krijgt, dat vreet energie."

Jean-Paul Boëtius kan inrukken met twee keer geel

Voor die tweede rode kaart, voor Jean-Paul Boëtius, nadat eerder Eric Botteghin was weggestuurd, hebben Van Persie en Van Bronckhorst weinig begrip.

"Ik begreep dat hij klapte", aldus Van Persie. "Dat is niet slim, want volgens de regels is dat geel. Dat weten we allemaal."

Van Bronckhorst gaat een stapje verder dan zijn aanvoerder. "Als je binnen tien seconden rood krijgt... Twee gele kaarten, de eerste voor een overtreding en kort daarna de tweede voor aanmerkingen op de arbitrage, dat is voor mij ondenkbaar."

'Veel te vroeg'

Inmiddels vielen rondom Feyenoord al de woorden 'rampseizoen', 'beschamend' en 'afgang'. Dat gaat Van Persie vooralsnog te ver. "We hadden vandaag op cruciale momenten het geluk niet aan onze zijde."

"Bij hen valt de goal heel erg gelukkig, we komen met negen man te staan... dus daar vind ik het iets te vroeg voor, voor dat soort teksten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl