Memphis Depay na zijn rake vrije trap

Depay helpt Lyon aan zege, PSG beleeft zorgeloze avond

In zijn eerste competitieduel met Olympique Lyonnais dit seizoen heeft Memphis Depay direct van zich laten spreken. Met een magnifieke vrije trap maakte hij tegen Amiens de laatste goal: 2-0.

Voormalig eredivisiespeler Bertrand Traoré (Vitesse en Ajax) bracht Lyon, de nummer drie van het afgelopen seizoen, op een kwart van de wedstrijd op voorsprong na een slimme actie in het strafschopgebied.

De goal van Depay, een kwartier voor tijd, was nog fraaier. Van net buiten het zestienmetergebied krulde hij een vrije trap hard in de kruising.

Even daarvoor probeerde de voormalig PSV'er het ook al met een vrije trap. De doelman van Amiens kon de bal toen ternauwernood keren.

De 24-jarige Depay was vorig seizoen al goed op dreef in de Ligue 1, met 19 goals en 13 assists in 36 duels.

De voorbereiding begon voor de international overigens met een boete. Hij meldde zich na zijn vakantie zes dagen te laat op de club.

Neymar viert zijn openingstreffer in het competitieduel met Caen

Een week geleden was Thomas Tuchel al even trending topic op de sociale media door zijn uitvoering van Pharrell Williams 'Happy' in de bij de persconferentie van Paris Saint-Germain. Daarmee vierde de Duitse oefenmeester de 4-0 zege op AS Monaco in het duel om de Franse Supercup, die overigens in China werd gespeeld.

Ook zijn competitiedebuut in het eigen Parc de Princes tegen Caen was er een om vrolijk van te worden. Binnen tien minuten kreeg Neymar de bal op een presenteerblaadje, nadat Caen-doelman Brice Samba de bal knullig had verspeeld. Christopher Nkunku kreeg de bal in de voeten en stuurde Neymar op weg naar de openingstreffer.

Tien minuten voor rust verdubbelde Adrien Rabiot, de middenvelder die deze zomer uit onvrede voor zijn plek op de reservelijst bedankte voor het Franse elftal dat even later wereldkampioen zou worden, de score met een intikker uit een snelle tegenaanval.

Weah junior

Waar Gianluigi Buffon een zorgeloos debuut beleefde bij PSG, eindigde de avond voor zijn collega van Caen in een nachtmerrie.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd ging Samba opnieuw gruwelijk in de fout, dit keer bij een terugspeelbal. De voor Neymar ingevallen Timothy Weah hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten om zijn eerste competitietreffer op zijn naam te krijgen.

De zoon van voormalig PSG-spits en huidig Liberiaans president George Weah, scoorde ook al in de Supercup tegen Monaco.