NOS Voetbal

Emmen-doelpuntenmaker Bijl: 'In de bus kijken of ik al op Wikipedia sta'

Doelpuntenmaker Bijl: 'Mooi dat we hem over de streep trekken'

Het debuut van FC Emmen in de eredivisie werd er een om nooit te vergeten. De Drentse ploeg versloeg ADO Den Haag met 2-1 en Glenn Bijl, maker van het eerste eredivisiedoelpunt ooit voor Emmen, was na afloop niet eens verbaasd over de overwinning.

"We hadden gewonnen van FC Groningen en FC Twente in de voorbereiding, dus hadden we wel zelfvertrouwen", vertelde Bijl. "Maar het is fantastisch als je dat ook nog laat zien in de eerste competitiewedstrijd."

Dat juist hij de eerste eredivisietreffer voor Emmen maakte, moet nog even inzinken. "Ik denk dat ik er nog lang aan herinnerd zal worden. Ik woon in Stadskanaal en dat is niet zo ver. Het is mooi dat iemand uit de buurt de eerste goal maakt."

Of op Wikipedia al staat dat Bijl de eerste eredivisietreffer voor FC Emmen heeft gemaakt, gaat hij "in de bus controleren".

Trainer Dick Lukkien kon het juist amper geloven dat FC Emmen als winnaar van het veld stapte. "De blijdschap overheerst natuurlijk. Met een puike teamprestatie en een terechte overwinning vind ik."

"Ik ben trots dat we hebben kunnen laten zien waar we voor staan. Daar waar mogelijk voetballen. Natuurlijk word je dan in gedeeltes van de wedstrijd teruggedrongen. Dan is het overleven en ik denk dat we dat in het slot van de wedstrijd goed gedaan hebben."

Lukkien kende weinig twijfels voorafgaand aan het eredivisiedebuut van FC Emmen. "Ik weet wat we kunnen en dan ben je ook nieuwsgierig af je het kan op het moment dat het móet gebeuren. Dat heb ik gezien en daar ben ik tevreden over."

Trotse Lukkien: 'In stoutste dromen niet kunnen bevroeden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl