Tsitsipas is in Toronto ook Zverev de baas

Stefanos Tsitsipas EPA

De Griek Stefanos Tsitsipas heeft bij het masterstoernooi in Toronto de halve eindstrijd bereikt. Na zeges op de als derde geplaatste Dominic Thiem en viervoudig winnaar Novak Djokovic, als negende inschaald in de Canadese stad, klopte hij ook titelhouder Alexander Zverev: 3-6, 7-6 (11), 6-4.

Voor de als tweede geplaatste Zverev leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De Duitser won de eerste set eenvoudig en in de tweede stond hij met 5-2 voor. Maar Tsitsipas knokte zich terug en sleepte er nog een tiebreak uit, die hij ondanks twee matchpoints tegen ook nog won.

Dubbele fout

In de derde set liet Zverev liefst acht van de negen breekkansen onbenut. Zijn tegenstander, die zondag zijn twintigste verjaardag viert, kreeg er twee en wist met beide wel raad. Zverev hielp hem vervolgens een handje.

Eerst deed de Duitser geen beroep op hawkeye toen een bal van hem uit gegeven werd - ten onrechte zo bewezen de tv-beelden - waardoor het 30-30 werd in zijn servicegame op 4-5. Even later sloeg hij op matchpoint een dubbele fout.

Vorige week was Zverev in de halve finales van het ATP-toernooi van Washington nog met 6-2, 6-4 te sterk geweest voor Tsitsipas, de nummer 27 van de wereld. Zverev bracht dat toernooi vervolgens op zijn naam.

STER Reclame