Zevenkampster Vetter ver verwijderd van medaille op EK

Aangepast
Zevenkampster Anouk Vetter EPA

Zevenkampster Anouk Vetter heeft bij de Europese kampioenschappen het speerwerpen aangegrepen om naar de vierde plaats in het klassement te klimmen. De titelverdedigster haalde bij het voorlaatste onderdeel een afstand van 51,25 meter, waarmee ze haar puntentotaal op 5.629 bracht. Vanavond is de afsluitende 800 meter.

Speerwerpen is een van de toponderdelen van Vetter, maar dat kwam er vrijdag in Berlijn niet uit. Nadat ze bij het verspringen met een pijnlijke afzetvoet kampte, ging ze bij het speerwerpen door haar knie. Ze bleef ver verwijderd van haar persoonlijk record.

'Medaille vergeten'

"Het is een survival geworden", keek de nummer drie van het laatste WK terug op eerste twee onderdelen van de slotdag. "Bij het verspringen was de eerste poging ongeldig en wilde ik eigenlijk stoppen. Ik heb me toch nog hersteld. Bij het speerwerpen begon ik met 45 meter. Dat wordt dan 51 meter, maar het waren geen goede worpen. Een medaille kan ik nu wel vergeten."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vetter: 'Ik lig uit medaillekoers'

Vetter heeft een achterstand van 75 punten op de Duitse Carolin Schäfer, de nummer drie die op papier een betere 800 meter in de benen heeft.

Nafissatou Thiam lijkt de strijd om goud in haar voordeel te hebben beslist. De wereld- en olympisch kampioene wierp de speer naar een afstand van 57,91 meter en dat was meer dan voldoende om de Britse Katarina Johnson-Thompson aan kop af te lossen en direct een groot gat te slaan. Johnson-Thompson verloor ruim 300 punten op haar concurrente met een afstand van 42,16 meter.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vetter blijft kansrijk voor een EK-medaille op zevenkamp

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema van de komende dagen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koppelaar uitgeschakeld in kwalificatie polsstokhoog

Koppelaar stelt teleur

Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar lukte het niet om de finale te halen. Hij haalde met moeite zijn aanvangshoogte van 5,16 meter (drie pogingen), maar met de lat op 5,36 meter ging het mis. Koppelaar heeft een persoonlijk record van 5,70 meter.

Op de 3.000 meter steeplechase lukte het debutante Irene van der Reijken niet om een finaleplaats af te dwingen. De 24-jarige atlete eindigde in haar serie als zestiende in 9.57,10. Van der Reijken plaatste zich in juli voor de EK met een persoonlijke toptijd van 9.51,79.

STER Reclame