Jesse Puts
NOS Sport

Puts eindigt als zesde in EK-finale 50 vrij

Op de laatste dag van de EK zwemmen in Glasgow is Jesse Puts als zesde geëindigd in de finale van de 50 meter vrije slag. De 24-jarige Puts, de wereldkampioen kortebaan van 2016, tikte aan na 22,08. Daarmee was hij 0,06 langzamer dan in de halve finales.

"Het ging een stuk beter voor mijn gevoel", vertelde Puts na de finale. "Helaas liet mijn tijd dat niet zien. Ik had niet 22,0 verwacht, want het voelde sneller. Ach ja, het is wel mijn beste klassering op een EK, dus uiteindelijk ben ik wel tevreden."

Benjamin Proud zegevierde in 21,34 en pakte zo zijn tweede medaille op deze EK. De Brit won eerder al zilver op de 50 meter vlinderslag.

Puts had gehoopt in Glasgow een nieuw Nederlands record te zwemmen. "Ik ben wel in vorm, maar het is jammer dat het niet is gelukt. Vorig jaar, toen ik echt nog helemaal uit vorm was, had ik getekend voor dit resultaat. Het gaat dus wel de goede kant op."

Codia verrast op 100 meter vlinder

Op de 100 meter vlinderslag ging de titel niet naar Kristof Milak (hij won de dubbele afstand, maar werd nu vierde) en evenmin naar zijn Hongaarse landgenoot Laszlo Cseh (goed voor 23 EK-medailles, maar nu laatste), maar naar Piero Codia.

Piero Codia kijkt naar het scorebord in de EK-finale

De Italiaan won in 50,54. De Fransman Mehdy Metella (brons op de 100 meter vrije slag) pakte zilver in 51,24, voor de Brit James Guy, die 51,42 liet aantekenen.

De 400 meter wisselslag kreeg met David Verraszto wel de verwachte Europees kampioen. De Hongaar kreeg zijn derde titel op rij echter niet cadeau. Hij bleef Max Litchfield uit Groot-Brittannië maar net voor: 4.10,65 om 4.11,00.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl