Sharon van Rouwendaal zwemt vandaag de 10 kilometer
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

De Europese Kampioenschappen denderen door, met ook vandaag de nodige kansrijke Nederlanders. Onder anderen Sharon van Rouwendaal, die gisteren al Europees goud pakte op de 5 kilometer, komt weer in actie.

De openwaterzwemster duikt het water in voor 'haar' 10 kilometer, het nummer waarop ze in 2016 olympisch goud won. De wedstrijd is vanaf 10.30 uur live te volgen via een livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Ranomi Kromowidjojo zwemt om 17.45 uur (te zien op NPO 2, NOS.nl en in de NOS-app) de finale van de 50 meter vlinderslag, het nummer waarop ze twee jaar geleden vierde werd. 'Kromo' trok zich deze week terug van de 100 meter vrije slag, omdat zij en coach Marcel Wouda van mening waren dat haar medaillekansen op onder meer de 50 meter vlinderslag groter zijn.

Atletiek

In Berlijn zijn de ogen gericht op de atletiekbaan waarop onder anderen Nadine Visser aan de start staat van de 100 meter horden op de EK. Hoe presteert zij na haar hamstringblessure die ze opliep bij een race in Stockholm en haar voorbereiding in de war schopte? Ook Eefje Boons geeft acte de présence.

Nadine Visser

Anouk Vetter komt eveneens in actie op de 100 meter horden, al maakt dat nummer voor de Europees titelverdedigster onderdeel uit van de zevenkamp. Het atletiek is uitgebreid te zien in de avonduitzending die om 19.28 uur begint op NPO 3, NOS.nl en de NOS-app.

Derde voorronde Europa League

Feyenoord en Vitesse verdedigen 's avonds de Nederlandse eer op de Europese voetbalvelden. Beide clubs komen in actie in de derde voorronde van de Europa League.

Steven Berghuis

Feyenoord speelt om 19.00 uur tegen het Nederlands getinte AS Trencín. Ricardo Moniz is de trainer van de Slowaken en er staat ook een handjevol Nederlanders onder contract.

Vitesse kruist om 20.00 uur de degens met FC Basel, de club van voormalig Vitesse-aanvaller Ricky van Wolfswinkel.

Samenvattingen van beide duels zijn te zien in Nieuwsuur om 22.30 uur op NPO 2 en het late journaal. In Langs de Lijn En Omstreken (19.00 uur, NPO Radio 1) komen flitsen langs.

Uitzendingen donderdag 9 augustus

10.30 uur De Europese Kampioenschappen: 10 km openwaterzwemmen (v) NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Sport in NOS Journaal NPO 1
13.30 uur De Europese Kampioenschappen: 10 km openwaterzwemmen (m) NOS.nl en NOS-app
17.30 uur De Europese Kampioenschappen: o.a. zwemmen NPO 2, NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
19.28 uur De Europese Kampioenschappen: zwemmen en atletiek NPO 3, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2
00.05 uur Late Journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl