Een deel van de woongemeenschap waar de elf kinderen werden aangetroffen
NOS Nieuws

'Verwaarloosde kinderen New Mexico getraind voor schietpartijen op scholen'

De elf kinderen die maandag door de politie in de Amerikaanse staat New Mexico werden gered uit een trailer in een afgelegen woongemeenschap, werden getraind om schietpartijen uit te voeren op scholen.

Dat staat te lezen in de aanklacht die is ingediend tegen de hoofdverdachte in de zaak, Siraj Ibn Wahhaj. Hij wordt verdacht van mishandeling van de kinderen, die tussen de 1 en 15 jaar oud zijn. Toen agenten de kinderen aantroffen, hadden ze nauwelijks voedsel, kleding en water.

Volgens Amerikaanse media zou een pleegouder van een van de elf kinderen hebben gezegd dat de kinderen werden getraind voor schietpartijen. De aanklager zelf deed daar vandaag tijdens een eerste zitting geen mededelingen over. Ook werd er geen informatie gegeven over een mogelijk motief.

Schietbaan

Hij zou de kinderen onder meer hebben geleerd met automatische geweren te schieten. De politie trof in het haveloze kampement nabij de grens met Colorado onder meer een schietbaan, wapens en munitie aan.

Naast de hoofdverdachte, die de baas zou zijn geweest van de woongemeenschap, arresteerde de politie nog een man en drie vrouwen. De vrouwen zijn vermoedelijk de moeders van de elf kinderen.

Vermiste peuter

Hoofdverdachte Wahhaj is de vader van een 3-jarige peuter die in december vorig jaar vermist raakte nabij de stad Atlanta. De man werd ervan verdacht zijn kind te hebben ontvoerd.

Het daaropvolgende onderzoek leidde tot de ontdekking van de woongemeenschap. De vermiste peuter zat niet tussen de elf kinderen. Wel zijn er menselijke resten aangetroffen in het kamp. Volgens Amerikaanse media zijn die mogelijk van het jongetje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl