Gianni Moscon AFP

Moscon vijf weken geschorst na incident in Tour de France

tijd van publicatie

De internationale wielrenunie UCI heeft de Italiaan Gianni Moscon voor vijf weken geschorst. De renner van Sky staat daardoor tot 12 september aan de kant.

Moscon wordt bestraft voor een incident tijdens de Tour de France. De Italiaan deelde in de vijftiende etappe een klap uit aan de Fransman Elie Gesbert en werd daarna door de jury uit de Tour gezet.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Moscon deelt klap uit aan Gesbert en wordt uit de Tour gezet
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het was niet de eerste keer dat Moscon in opspraak kwam. Afgelopen jaar zou hij Sebastien Reichenbach bewust ten val hebben gebracht in de Ronde van de Drie Valleien. De Zwitser brak daarbij een elleboog en zijn bekken.

Ook werd Moscon al eens door Sky bestraft omdat hij zich in de Ronde van Romandië racistisch had uitgelaten jegens Kevin Reza van FDJ.

Bij het WK op de weg van 2017 werd hij uit de uitslag geschrapt nadat hij na een val te lang was blijven 'plakken' aan een bidon die hem uit de volgauto werd aangereikt.

STER Reclame