NOS Nieuws

In Barcelona geliquideerde Schiedammer stond op dodenlijst

De twee weken geleden in Barcelona doodgeschoten Schiedammer Jamal M. stond op een dodenlijst, net als drie vrienden die bij hem waren. De lijst is onderschept door Amerikaanse opsporingsdiensten.

Een schutter op een witte motor schoot M. in de nacht van zondag op maandag dood vlak nadat hij met enkele vrienden een club had verlaten. Een van de vrienden, Zayd K. uit Schiedam, raakte gewond. Samen met twee anderen die er in Barcelona ook bij waren, zouden M. en K. op een dodenlijst staan.

Redouan T.

De Amerikaanse opsporingsdiensten hebben deze lijst in Zuid-Amerika onderschept en aan de Nederlandse politie doorgespeeld. Als mogelijke opdrachtgever wordt Redouan T., een beruchte crimineel uit Vianen, genoemd.

T. staat hoog op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel en het opdracht geven voor meerdere liquidaties in het Amsterdams-Utrechtse criminele milieu.

Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met een kroongetuige die heeft verklaard over de betrokkenheid van T. bij een aantal liquidaties. In maart werd de broer van de kroongetuige in Amsterdam vermoord.

T. verblijft waarschijnlijk in het buitenland. Het OM heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

'Informatie kan niet kloppen'

De advocaat van T., Inez Weski, zet vraagtekens bij de informatie van de Amerikanen. "Je weet niet waar het vandaan komt en hoe betrouwbaar het is. En kennelijk heeft men een groot belang om mijn cliënt zwart te maken. Deze informatie kan niet kloppen omdat mijn cliënt niets met die zaak in Barcelona van doen heeft. Hij kent die personen niet eens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl