Glennis Grace heeft bij America's Got Talent de liveshows gehaald. Ze zong het lied Nothing Compares 2U, geschreven door Prince en bekend geworden door de uitvoering van Sinéad O'Connor.

Grace zei tegen de jury dat ze bijna niet meer was teruggekomen, nadat ze eerder indruk had gemaakt met het nummer Run to You van Whitney Houston. Ze wilde niet weggaan bij haar zoontje, maar hij spoorde haar juist aan om opnieuw te zingen.

Met haar keuze voor Nothing Compares 2U wilde ze origineel zijn. Jurylid Mel B had haar eerder het advies gegeven niet alleen maar liedjes van Whitney Houston te zingen.

America's Got Talent is verreweg het best bekeken programma in de VS van dit moment. De aflevering van vorige week trok bijna 12 miljoen kijkers.

De liveshows beginnen volgende week en daarin neemt ze het op tegen zes andere kandidaten. Als de Nederlandse wint krijgt ze in ieder geval een miljoen dollar en een platencontract.

Haar optredens in de VS zijn ook hier niet onopgemerkt gebleven. In oktober treedt ze twee keer op in de AFAS Live in Amsterdam.

STER reclame