NOS Sport

Schippers is blij: 'Een medaille is een medaille'

Schippers: 'Medaille is een medaille, dus ik ben blij'

Dafne Schippers ruilde dinsdagavond in Berlijn haar goud op de 100 meter van twee jaar geleden in voor brons. Toch was de wereldkampioene op de 200 meter niet ontevreden. Ze dook met 10,99 wel onder de 11 seconden.

"Het is de snelste tijd die ik dit seizoen heb gelopen", vertelde Schippers na de finale. "Ik voelde me goed en een medaille is een medaille, dus ik ben blij. Mijn start was bovendien goed, alleen kon ik het niet helemaal doortrekken."

Schippers kon haar Europese titel dus niet prolongeren. "Voor nu is het goed, mijn doel was een medaille en dat is gelukt. Het was voor mij niet moeilijk om rustig te blijven. Ik houd van dit soort wedstrijden. Nu op naar de 200 meter: daar telt alleen het goud."

Schippers grijpt brons, Samuel vijfde op 100 meter

De andere Nederlandse atlete in de finale, Jamile Samuel, liep naar een mooie vijfde plaats in 11,14. "Wat een mooie ervaring. Ik ben blij, want de 100 meter ging dit seizoen niet zoals ik had gehoopt. Nu loop ik 11,14 en dat is echt supergoed. Ik kwam hier als tiende en ik word vijfde, dus ik ben heel tevreden."

Net als voor Schippers is het doel de 200 meter voor Samuel. "Ik wil hier alleen maar groeien, want ik kan nog zoveel meer leren en deze finale was gewoon heel leuk. De finale op de 100 meter had ik niet verwacht en ik heb er optimaal van genoten."

Over goud op de 200 meter wil Samuel nog niet praten. "De droom is om sowieso een medaille te halen."

Samuel: 'Heel mooie ervaring zo'n EK-finale'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl