Gerrans verliest passie voor het wielrennen en stopt

Simon Gerrans stopt na dit seizoen met wielrennen. De 38-jarige Australiër rijdt op dit moment voor BMC en was afgelopen maand nog actief in de Tour de France.

In een open brief op de website van zijn ploeg geeft hij aan de passie voor de sport te hebben verloren. Hij noemt zijn afscheid geen pensioen, maar een verandering van carrière. Wat hij nu gaat doen is nog onbekend.

BMC Racing Team
@BMCProTeam
NEWS: "I am really happy to be able to walk away on my own terms and feel that the end of this season is the right time to transition to a new phase in my life." @simongerrans on drawing an end to his cycling career. Read more from Simon in his open 🗒 👉 https://t.co/FqocqZG3mD
2 maanden geleden

Gerrans is prof sinds 2004 toen hij bij AG2R zijn debuut maakte. Via Crédit Agricole, Cervelo en Sky kwam hij bij Orica Greenedge terecht. Bij deze Australische ploeg reed hij zeven jaar waarna hij afgelopen winter richting BMC vertrok.

Profzeges

Gerrans won in zijn carrière 33 keer. De Australiër wist in elke grote ronde een etappe op zijn naam te schrijven en zegevierde in 2012 in Milaan-Sanremo en in 2014 in Luik-Bastenaken-Luik.

Zijn laatste overwinning dateert alweer van 2016, toen hij twee ritten en het eindklassement van de Tour Down Under wist te winnen. Gerrans won zijn thuiskoers vier keer en is daarmee recordhouder.

STER Reclame