Serena Williams op Wimbledon
NOS Sport

Williams verklaart historische nederlaag: 'Ik voelde me geen goede moeder'

Serena Williams heeft een verklaring gegeven voor haar opvallende nederlaag van vorige week. De 23-voudig grandslamkampioene, die elf maanden geleden beviel van een dochter, zegt het moeilijk te vinden om het moederschap te combineren met haar drukke schema op de WTA Tour.

De 36-jarige Williams werd vorige week op het toernooi van San Jose door de Britse Johanna Konta op een 6-1, 6-0 nederlaag getrakteerd. Het was de eerste keer sinds Williams profdebuut in 1995 dat ze een partij verloor waarin ze minder dan twee games wist te winnen. In Amerikaanse media werd al druk gespeculeerd over de reden van het zeldzame verlies.

"Vorige week was niet makkelijk voor mij. Ik had het lastig met een aantal persoonlijke dingen, maar ik voelde mij vooral geen goede moeder", schrijft Williams op Instagram.

"Ik heb veel gesprekken gehad met mijn moeder, zussen en vrienden en ik weet nu dat deze gevoelens helemaal normaal zijn. Het is normaal dat ik het gevoel heb dat ik niet genoeg doe voor mijn kind."

Williams, die zich terugtrok voor het toernooi van Montreal van deze week, richt haar vizier nu op de US Open. In New York hoopt ze weer beter voor de dag te komen. "We hebben ons allemaal wel eens zo gevoeld. Maar ik werk en train hard en probeer de beste atleet te zijn die ik kan zijn. Dat betekent dat ik niet zo vaak bij mijn dochter kan zijn als ik zou willen, maar dat geldt voor zoveel moeders."

Serena Williams lijdt in San José zeldzame nederlaag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl