Bij de brand bij een coatingbedrijf in Venlo zijn giftige stoffen vrijgekomen Track 88

In Venlo heeft een grote brand gewoed in een coatingbedrijf. Daarbij zijn giftige stoffen vrijgekomen. In de directe omgeving van de brand is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide gemeten, maar volgens de brandweer zijn de concentraties niet gevaarlijk.

Mensen in de directe omgeving van het bedrijf wordt nog wel geadviseerd om zo veel mogelijk binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. In de buurt ging vannacht en vanochtend vroeg het luchtalarm af en er is twee keer een NL-Alert verstuurd aan omwonenden.

De brand bij het coatingbedrijf in het stadsdeel Blerick ontstond vannacht. De vlammen bereikten ook zuurbaden die in het pand staan.

Nablussen

De brand werd eerst van buiten bestreden, onder meer met hoogwerkers, maar later werd ook binnen geblust om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid rook snel zou afnemen. De brandweer is vanochtend nog bezig met nablussen.

Omdat het pand grenst aan de Maas lag uit voorzorg het scheepvaartverkeer enige tijd stil. Ook het treinverkeer had last van de brand. Op station Blerick stopten geen treinen.

Inwoners van Venlo kunnen voor meer informatie terecht op een website van de veiligheidsregio, maar die was door de grote drukte vannacht even niet bereikbaar.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat het luchtalarm is afgegaan:

Gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand Venlo: luchtalarm gaat af

STER reclame