In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Dragqueen geweigerd door taxichauffeur na slotfeest Gay Pride

Een dragqueen uit Amsterdam is gisteravond na een optreden op het slotfeest van de Gay Pride geweigerd door een taxichauffeur. De directeur van het betrokken taxibedrijf TCS laat weten niet blij te zijn. "We gaan de chauffeur hierop aanspreken."

Het incident met dragqueen Jennifer Hopelezz is gefilmd en op Facebook gezet. Als de taxichauffeur duidelijk maakt dat hij niet van plan is haar mee te nemen, reageert ze verontwaardigd: "Ik ben ook een mens hoor".

Hopelezz was met stomheid geslagen toen ze werd geweigerd, zegt ze tegen AT5 en NH Nieuws. "Ik heb van nog eens vier anderen gehoord dat ze tijdens de Pride zijn geweigerd. Twee dragqueens en twee mannen die in leer gekleed waren. En dat tijdens de Pride."

Sancties

Volgens directeur Gamis el Bouakili van Taxi Centrale Schiphol mogen chauffeurs nooit een rit weigeren. "Tenzij daar zeer zwaarwegende redenen voor zijn, maar daar lijkt in dit geval geen sprake van."

Hij wil graag de chauffeur spreken, maar heeft hem nog niet te pakken gekregen. "Ik ben benieuwd wat deze chauffeur hierop te zeggen heeft", zegt de directeur. Er kunnen volgens hem sancties of zelfs ontslag volgen, als de chauffeur geen goede verklaring heeft.

In de video is te zien dat een andere taxichauffeur de dragqueen wel meeneemt. El Bouakili: "Ik zag in de video dat die chauffeur ook van TCS is, daar ben ik blij om."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl