In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

PSV-steward adviseert kinderen Feyenoordshirt om te draaien

Twee Feyenoord-fans van 7 en 9 jaar hebben de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op de tribune in Eindhoven bekeken met hun shirt binnenstebuiten. Ze deden dat na advies van een steward.

Een supporter filmde hoe de jochies hun shirt binnenstebuiten deden:

De jonge Feyenoorders waren uitgenodigd door de Johan Cruijff Foundation en zaten in een speciaal vak, waar ook supporters van PSV een stoeltje hadden.

"Ze snapten niet waarom ze hun shirt moesten omdraaien", vertelt hun vader tegen Omroep Brabant. "Ze vroegen aan mij: Papa, wat bedoelde die mevrouw toen zij zei dat er een paar ons aan het zoeken waren?"

Op sociale media is weinig begrip voor de actie van de steward.

Goedbedoeld advies

"Ondanks allerlei maatregelen constateerden we al vóór de wedstrijd dat er in meerdere vakken een gemengd publiek zat", reageert clubwoordvoerder Thijs Slegers. "Om escalatie te voorkomen hebben we enkele mogelijk kwetsbare fans, zoals deze kinderen, het goedbedoelde advies gegeven om hun voorkeur niet opzichtig te tonen. Voor de duidelijkheid: het was geen eis, want die afspraak was er niet gemaakt."

Het is niet leuk om zoiets tegen kinderen te zeggen, zegt Slegers. "Maar als gastheer zijn wij verantwoordelijk voor de algehele veiligheid."

Hoewel de jonge Feyenoord-fans hun shirt dus niet op een normale manier aanhadden, hebben ze volgens hun vader genoten van de wedstrijd. Uiteindelijk ging de club uit Rotterdam er met de Johan Cruijff Schaal vandoor.

Advertentie via Ster.nl