NOS NieuwsAangepast

Tientallen filmers van ernstig ongeluk krijgen boete

De politie in Tilburg heeft gisteren zo'n 25 boetes uitgedeeld aan automobilisten op de A58 tussen Tilburg en Breda, die al filmend langs een ongeluk reden. Bij het ongeluk kwam een 48-jarige man uit Roermond om het leven. Twee anderen raakten gewond.

De politie reageerde gisteren al boos over de actie van de automobilisten. "Na de aanrijding vonden mensen het nodig om opnames te maken van voertuigen en slachtoffers, en door de sporen te lopen", schreef de politie op sociale media. "Zelfs tijdens een reanimatie. Hiermee toon je niet alleen geen enkele vorm van respect, maar loop je ook in de weg en zorg je voor woede bij omstanders en hulpverleners."

Er werd niet alleen al rijdend gefilmd. Iemand parkeerde het voertuig zelfs midden op de snelweg om een filmpje te maken. Daardoor klapte er bijna een vrachtwagen achter op een auto.

De boetes van 239 euro worden verstuurd naar de kentekenhouders van de auto. Dat er zoveel bekeuringen in een keer zijn uitgedeeld, komt volgens een politiewoordvoerder niet heel vaak voor.

De ravage na het ongeluk was enorm:

Dode bij ongeluk A58

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl