Alaphilippe troeft Mollema af in Clásica San Sebastián

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Alaphilippe is net iets sneller dan Mollema en wint Clásica San Sebastián
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Julian Alaphilippe heeft de 38ste editie van de Clásica San Sebastián op zijn naam geschreven. De Fransman klopte Bauke Mollema na 228,7 kilometer in de sprint.

Zo vlak na de Tour had de koers veel weg van een bergetappe uit de Ronde van Frankrijk. Een groepje avonturiers ging al vroeg op de pedalen staan en Team Sky controleerde de achtervolging van het peloton.

De vluchters werden al snel ingerekend, waarna de grote mannen zich in de kop van het peloton nestelden. En toen ging het even mis. Een knullige valpartij op een recht stuk zette een streep door de kansen van favorieten Mikel Landa, Egan Bernal en Primoz Roglic.

Op de laatste klim, de steile Alto de Murgil opende Antwan Tolhoek knap de aanval. De Lotto-Jumbo-renner reed het peloton aan gort, maar werd nog net voor de top ingerekend door Bauke Mollema en Julian Alaphilippe.

Julian Alaphilippe EPA

De twee waren duidelijk de sterksten en hadden in de afdaling binnen een mum van tijd een halve minuut te pakken. In de finale weigerde Mollema nog de kop te nemen, maar daar kon Alaphilippe niet echt mee zitten. De Franse bergkoning van de Tour won de sprint met gemak.

De prestaties van Mollema in de Spaanse klassieker zijn ronduit indrukwekkend. De Trek-renner won in 2016, werd drie keer tweede en een keer derde.

STER Reclame