In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Vechtende supporters Utrecht en Feyenoord krijgen cel- en werkstraffen

Vier supporters van FC Utrecht en Feyenoord zijn veroordeeld tot cel- en werkstraffen. Ze hoorden bij een grote groep fans die begin april met elkaar op de vuist gingen.

Een bewoner van de Utrechtse wijk Ondiep filmde deze beelden van de confrontatie:

Voetbalvandalen vechten in Utrecht

Een 46-jarige Feyenoord-aanhanger uit Rotterdam moet een maand de cel in. Het is niet voor het eerst dat hij voor supportersgeweld is opgepakt. Vanwege eerder opgelegde voorwaardelijke straffen moet hij ook nog negentien dagen cel uitzitten en 400 euro boete betalen.

Een andere Rotterdammer, van 24 jaar, kreeg 120 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf.

Ook twee FC Utrecht-supporters kregen die straf, meldt RTV Utrecht. De veroordeelden zijn een 27-jarige man uit Nieuwegein en een 25-jarige man uit De Meern.

De A12 bij Utrecht was even dicht omdat hooligans op de weg liepen

Een grote groep relschoppers was op 7 april betrokken bij vechtpartijen voor een café en een ijssalon. Daarbij werd met meubilair en glazen gegooid en sneuvelde een ruit van de ijssalon. De politierechter noemde het een ernstige geweldsuitbarsting van beide kanten. De vier veroordeelden moeten de schade aan de ijssalon en het meubilair vergoeden.

Tijdens de nacht na de bewuste rellen liep het ook uit op een confrontatie bij het AC-restaurant langs de A12 bij De Meern. Toen de politie daarop afkwam, ging een deel van de relschoppers ervandoor. De A12 moest daardoor bij De Meern in beide richtingen worden afgesloten.

De zaken van zes andere supporters van FC Utrecht en drie supporters van Feyenoord worden later dit jaar behandeld.

Advertentie via Ster.nl