Eigen foto
NOS Nieuws

Lichaam vermiste Nederlander in Laos gevonden

In een afgelegen gebied in Laos is het lichaam gevonden van de vermiste Mattijn Lahuis. Zijn vriendin, broer en vrienden kijken hoe ze met het lichaam zo snel mogelijk naar Nederland kunnen komen, schrijven ze in een verklaring.

"We zijn als familie diep geraakt door het trieste nieuws. We zijn enorm dankbaar voor alle steunbetuigingen en donaties die we hebben ontvangen voor de zoekactie. Dankzij deze steun hebben we nu duidelijkheid over Mattijns lot."

Boom geraakt

De 30-jarige Nederlander, die sinds begin dit jaar met zijn vriendin op wereldreis was, was sinds maandag vermist. Hij was met twee vrienden en een gids aan het kajakken in de jungle, toen de stroming plots krachtiger werd en twee van de vier kajaks een boom raakten. De vrienden en de gids konden veilig de kant bereiken, maar van Lahuis was sindsdien niets meer vernomen.

Gisteren begonnen zijn familie en vrienden in het gebied samen met de lokale politie en vrijwilligers een zoekactie, mede dankzij tienduizenden euro's die ze hadden ingezameld met crowdfunding. Lahuis' lichaam werd vandaag enkele tientallen kilometers stroomafwaarts gevonden, melden diverse media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl