Michael Valgren tijdens de Tour de France 2018 ANP Foto
NOS Wielrennen

Gold Race-winnaar Valgren verkast naar Dimension Data

De winnaar van de Amstel Gold Race rijdt de komende twee seizoenen voor Dimension Data. Michael Valgren komt over van Astana waar hij dit jaar definitief doorbrak.

De 26-jarige Deen won dit voorjaar niet alleen de Amstel Gold Race, maar was ook de beste in Omloop het Nieuwsblad. In de Belgische openingsklassieker wist hij in de laatste twee kilometer weg te rijden en solo over de streep te komen.

Ervaren Deen

Dimension Data hoopt met het aantrekken van Valgren een belangrijke stap te zetten in het bouwen van een klassiekerploeg. Dit voorjaar was de Noor Edvald Boasson Hagen de kopman in de klassiekers. Het is nog niet bekend of hij volgend jaar ook nog voor de Zuid-Afrikaanse ploeg zal rijden. Wie dat wel gaat doen is de Nederlander Tom Jelte Slagter, zijn contract loopt gewoon door.

De 26-jarige Valgren heeft ondertussen al vijf grote rondes gereden. Afgelopen maand reed hij de Tour de France, waar hij zich mete name tijdens de vijftiende etappe liet zien. Samen met Bauke Mollema, Ion Izagirre en zijn ploeggenoot Magnus Cort bleef hij in de finale over. Zijn ploeggenoot won en Valgren werd, achter Mollema, vierde.

Samenvatting 53ste editie Amstel Gold Race Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame