Oussama Idrissi baalt

Europees avontuur AZ voorbij na blamage tegen Kairat

Het Europese avontuur van AZ is van korte duur gebleken. De Alkmaarders konden de 2-0 nederlaag van een week eerder tegen Kairat Almaty niet wegpoetsen. In eigen huis werd het slechts 2-1.

De opdracht van tevoren was duidelijk: minimaal twee keer scoren en zelf de nul houden om in ieder geval een verlenging af te dwingen.

Ondanks een overwicht in de eerste helft kreeg AZ na bijna een half uur spelen een domper te verwerken.

Pantelis Hatzidiakos kopte te zacht terug op doelman Marco Bizot, die vervolgens in botsing kwam met Aderinsola Eseola. Scheidsrechter Dimitar Meckarovski zag er een penalty in die werd benut door Bauyrzhan Islamkhan.

Kairat Almaty viert de openingstreffer

Daardoor moest AZ liefst vier goals maken om de derde voorronde van de Europa League te bereiken. Een schier onmogelijke opgave voor de ploeg van trainer John van den Brom.

Guus Til maakte vlak voor de pauze nog wel de 1-1. Dat zorgde heel even voor hoop en enkele kansen, maar gaandeweg de tweede helft doofde het vuur. De 2-1 van Teun Koopmeiners (penalty) in blessuretijd bleek een doekje voor het bloeden.

Zo blameerde AZ zich tegen de ploeg uit Kazachstan en kan het zich volledig gaan richten op de competitie.