Bryan Linssen viert de 2-0
NOS Voetbal

Vitesse klaart klus in eigen huis en treft nu FC Basel

Vitesse heeft zich verzekerd van een plek in de derde voorronde van de Europa League. In de eigen Gelredome werd het Roemeense FC Viitorul met 3-1 verslagen en dat was na de 2-2 van vorige week ruim voldoende om door te gaan.

Tim Matavz zette Vitesse halverwege de eerste helft op voorsprong. De Britse verdediger Jake Clarke-Salter kopte op doel en Matavz gaf de bal op een paar meter afstand van de lijn het laatste zetje.

Het was lange tijd onzeker of de Sloveense spits wel in actie kon komen; hij liet woensdag de afsluitende training schieten met een liesblessure.

Vitesse viert de goal van Tim Matavz

Aan het begin van de tweede helft leek Bryan Linssen de confrontatie te beslissen met een schot, maar Denis Dragus - die in de heenwedstrijd beide goals voor zijn rekening nam - maakte het nog spannend. Een kwartier voor tijd zorgde Roy Beerens met een bekeken lobje voor de 3-1.

FC Basel

Om de groepsfase van de Europa League te bereiken moet Vitesse nog twee rondes door. Volgende week moeten de Arnhemmers eerst zien af te rekenen met het Zwitserse FC Basel, vorig seizoen nog achtstefinalist in de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl