NOS NieuwsAangepast

Hevige modderstromen door noodweer in Tirol

Onweer en zware regen hebben in het westen van Oostenrijk tot wateroverlast en schade geleid. Rivieren en beken traden buiten hun oevers, huizen en bedrijfspanden raakten beschadigd en talloze kelders kwamen blank te staan.

Vooral de westelijke deelstaten Vorarlberg en Tirol zijn zwaar getroffen. Het treinverkeer ligt op sommige plaatsen plat nadat het spoor door brokstukken onbegaanbaar is geraakt. Ook een aantal provinciale wegen is afgesloten. Alleen al in Vorarlberg zijn ruim 180 brandweermannen ingezet.

Het is onduidelijk of er mensen gewond zijn geraakt. Wel moest er volgens Oostenrijkse media iemand uit een auto worden gered, die bekneld was geraakt door een vallende boom. Ooggetuigen hebben de modderstromen en ravage gefilmd:

De totale omvang van de schade is nog onduidelijk. Desondanks hebben andere deelstaten en de landelijke overheid al hulp toegezegd.

Ook op het water kwamen mensen in de problemen door het noodweer. Een motorboot met vier volwassenen en een kind aan boord liep op de Rijn vast op een zandbank. Een boot van de brandweer kon de motorboot naar een haven slepen. Niemand raakte gewond.

Vanmiddag en vanavond worden opnieuw zware onweersbuien in het gebied verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl