Ajax blijft uitzicht houden op CL na winst op Sturm Graz

Ajax naar derde voorronde CL na 3-1 overwinning op Sturm Graz

Ajax heeft zich geplaatst voor derde voorronde van de Champions League door Sturm Graz uit te schakelen. Na de 2-0 overwinning in Amsterdam won de ploeg van trainer Erik ten Hag ook de uitwedstrijd in Oostenrijk eenvoudig: 1-3.

De volgende tegenstander van Ajax in de strijd om een Champions League-ticket is het Belgische Standard Luik. Op 7 augustus speelt Ajax eerst uit, een week later ontvangen de Amsterdammers Standard thuis.

Als Ajax wint, moet er nog een ronde worden overleefd voordat de groepsfase van het miljoenenbal wordt bereikt. Mocht Ajax tegen Standard het onderspit delven, dan wacht de groepsfase van de Europa League.

Klaas-Jan Huntelaar zette Ajax in de 39ste minuut op voorsprong in Graz. De spits controleerde een voorzet van Neres fraai op de borst en hoefde de bal niet eens optimaal te raken met de buitenkant van zijn voet om doel te treffen.

Kort na rust werd het 2-0 door een doelpunt van Dusan Tadic, die zijn debuut maakte in de basis voor de Amsterdammers. De Serviër kon eenvoudig binnentikken na een voorzet van Noussair Mazraoui.

Een kwartier voor tijd maakte Huntelaar zijn tweede treffer van de avond. Na een uitstekende pass van Maximilian Wöber verschalkte de spits de Oostenrijkse doelman met een stiftje. Het was alweer zijn 16de Europese goal voor de Amsterdammers waarmee hij nu de vierde plaats inneemt op ranglijst aller tijden van Ajax.

Klaas-Jan Huntelaar ziet de 1-0 binnenrollen

Blunder Onana

In de laatste minuut van de wedstrijd liet Ajax-doelman Andre Onana nog knullig een bal over zijn voet stuiteren na een terugspeelbal van Matthijs de Ligt. Daardoor kreeg de uitslag een wat draaglijker aanzien voor de thuisploeg, hoewel de cijfers over twee wedstrijden (5-1) niets aan duidelijkheid overlieten.