NOS Nieuws

Hans Klok emigreert naar Vegas: 'Iedere illusionist wil daar staan'

Hans Klok heeft nog één tournee op de planning staan voordat hij afscheid neemt van Nederland. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij een contract heeft getekend om tien jaar lang, zes dagen per week en twee keer per dag een show op The Strip op te voeren.

"Ze gaan er alles aan doen om me heel beroemd te maken, maar dan moet ik me wel voor langere tijd binden", zegt de illusionist in NOS Met het Oog op Morgen. "Ik had het ook niet kunnen doen. Maar dan ga ik weer toeren door Nederland, Duitsland en Frankrijk en dat rondje ken ik wel."

Het is het grote avontuur dat Hans Klok naar de gokhoofdstad van de wereld lokt, maar ook de vrees dat hij in Europa 'oud nieuws' wordt. "Ik ben een beetje bang dat er een moment komt waarop iedereen Hans Klok wel heeft gezien", lacht hij. "Ik ben Nederland niet moe hoor, ik ben alleen bang dat Nederland mij moe is."

De eerste keer was het een persoonlijk succes voor me, maar financieel niet

Hans Klok, illusionist

In Las Vegas kan hij een heel nieuw publiek aanboren. Voor MGM Resorts International, dat tien grote hotels op The Strip heeft, speelt hij voor een publiek tot vijfhonderd mensen. "Het zijn geen grote shows maar echt nachtclubs waar mensen aan tafeltjes zitten."

In 2007 stond Hans Klok ook in Las Vegas met Carmen Electra en Pamela Anderson. Dat was in een veel groter theater. "Maar dat kreeg ik niet vol. Gelukkig begin ik nu klein. Ik zou nog door kunnen groeien naar een groter theater."

Hans Klok te gast in NOS Met het Oog op Morgen

Klok heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur, maar heeft ook moeite met het achterlaten van zijn familie. "Mijn moeder heeft alzheimer en dat moet je ook loslaten. Ik zal eens in het half jaar terugkomen, maar hoe tref ik haar dan aan? Dat wordt heel heftig."

Maar op aanraden van zijn moeder jaagt Hans Klok zijn droom na. "De eerste keer was het een persoonlijk succes voor me, maar financieel niet. Dus ik heb wat goed te maken. En eigenlijk wil iedere illusionist daar staan. Want de stad zelf is al een illusie, alles is nep dus daar horen wij ook bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl