NOS Sport

Murray wint na anderhalf jaar weer op hardcourt en schreeuwt het uit

Murray weet weer wat winnen is op hardcourt

Hij slaakte een enorme schreeuw en balde zijn vuist. Andy Murray was maandagavond zichtbaar blij en opgelucht toen zijn tegenstander Mackenzie McDonald na tweeënhalf uur tennis de bal uitsloeg en daarmee de Schot de winst bezorgde in de eerste ronde van het Citi Open in Washington.

Het was voor Murray dan ook zijn eerste overwinning in bijna anderhalf jaar op hardcourt. Makkelijk ging het niet. Murray had uiteindelijk drie sets nodig om zich van McDonald te ontdoen: 3-6, 6-4, 7-5.

De wedstrijd tegen de Amerikaan was pas de vierde voor Murray in 2018. "Het is duidelijk dat ik blij ben dat ik door deze partij heen ben gekomen", zei Murray na afloop. "Maar ik ben minder blij met mijn manier van spelen", was hij ook kritisch.

Blessures

De voormalig nummer één van de wereld, die inmiddels is afgezakt naar plaats 832, miste de hele tweede seizoenshelft van vorig jaar vanwege een heupblessure en kwam dit jaar niet in actie tot juni.

Bij zijn rentree op het gras van Queen's verloor Murray direct van de Australiër Nick Kyrgios. Een week later won hij wel op het gras van Eastbourne. Hij boekte daar zijn eerste overwinning van dit jaar door de Zwitser Stan Wawrinka te verslaan.

Vervolgens verloor hij het duel erna van Kyle Edmund en meldde hij zich prompt af voor Wimbledon, het toernooi dat hij twee keer won.

In de tweede ronde in Washington treft Murray opnieuw Edmund. Edmund is sinds de blessure van Murray de Britse nummer één in het tennis.

US Open

Over vier weken begint de US Open, het laatste grandslamtoernooi dit jaar waar Murray hoopt in actie te kunnen komen. Behalve Wimbledon miste hij ook de Australian Open en Roland Garros.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl