Vrijwilligers werken bij de voedselbank in het distributiecentrum in Rotterdam-West
NOS Nieuws

Meer avocado's en tomaten naar voedselbank dankzij de Groente en Fruitbrigade

De voedselbank in Rotterdam is de eerste die profiteert van een veel grotere aanvoer van groente en fruit uit een nieuw 'verspunt' in Westland, waar de overtollige groente- en fruitoogst wordt opgeslagen. In juli is de stichting Groente en Fruitbrigade opgericht, die de verse overschotten alleen aan voedselbanken gaat leveren, meldt het AD. De stichting wordt door vrijwilligers bemand.

Vorig jaar waren ongeveer 132.500 mensen afhankelijk van de voedselpakketten. Volgens critici bevatten die pakketten te weinig verse groente en fruit.

De levering van vers en gezond voedsel werd mogelijk nadat een groente- en fruithandelaar een koelruimte beschikbaar had gesteld in Poeldijk om de voorraden op te slaan. De stichting Voedselbanken Nederland laat in de krant weten dat dertig geïnteresseerde ondernemingen zich hebben gemeld voor de levering van groente en fruit. Het gaat daarbij om producten die nog een aantal dagen goed blijven.

Vier bedrijven zijn daar al mee begonnen en dat betekende dat de Rotterdamse voedselbank deze maand vijftien ton vers voedsel kon verdelen over de pakketten. "En dat zijn tomaten, zoete aardappelen, avocado's, aubergines, courgettes, paprika's, bosuitjes en komkommers", zegt een medewerker van Voedselbanken Nederland.

Groente en fruit uit Poeldijk komt de komende tijd ook in de pakketten van andere voedselbanken terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl