NOS Sport

Gal pakt negende nationale dressuurtitel

Gal pakt negende nationale dressuurtitel

Dressuurruiter Edward Gal is voor de negende keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen geworden. Net als vorig jaar greep hij in Ermelo de titel met Zonik.

Door de extreme hitte op vrijdag werd de grand prix verschoven naar zaterdag en kwam de GP special te vervallen. Gal imponeerde zaterdag door onder barre weersomstandigheden (de regen kwam met bakken uit de lucht) met Zonik een nagenoeg foutloze proef te rijden.

Een dag later was Gal ook de beste in de kür op muziek. De combinatie maakte amper fouten en de uitgestrekte draf was opnieuw imposant. Het zilver ging op ruime afstand van Gal naar Hans Peter Minderhoud. Brons was er voor Adelinde Cornelissen.

Edward Gal pakte met Zonik zijn negende dressuurtitel

Gal voert dressuurteam aan in VS

Na het behalen van zijn titel werd bekend dat Gal het dressuurteam van Nederland, dat in september meedoet aan de Wereldruiterspelen, zal aanvoeren.

Bondscoach Rien van der Schaft koos verder voor Minderhoud, Emmelie Scholtens en Madeleine Witte-Vrees. Het team van springruiters van bondscoach Rob Ehrens bestaat uit Harrie Smolders, Jur Vrieling, Frank Schuttert, Leopold van Asten en Marc Houtzager.

Nederland komt in het Amerikaanse Tryon van 11 tot en met 23 september uit op acht disciplines. Bij dressuur, springen en eventing staan niet alleen wereldtitels op het spel. De prestaties tellen namelijk ook mee als kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl