Max Verstappen na de Grand Prix van Duitsland
NOS Sport

Verstappen valt uit in Hongarije: 'Heb geen vermogen meer'

De Grand Prix van Hongarije is voor Max Verstappen uitgelopen op een teleurstelling. Na een slechte prestatie in de kwalificatie, waarin hij strandde op de zevende plaats, eindigde zijn race zondagmiddag al na zes rondes.

Verstappen zei over de boordradio dat hij geen vermogen meer had en moest zijn bolide noodgedwongen in het gras parkeren.

Voor Red Bull Racing was de GP van Hongarije een van de speerpunten van het seizoen. Op het bochtige circuit zou het team de strijd kunnen aangaan met Mercedes en Ferrari, die twee teams die de Formule 1 domineren.

Zaterdag werd al duidelijk dat er van een gedroomd een-tweetje van Red Bull geen sprake zou zijn. Zowel Verstappen als Daniel Ricciardo klaagde over een gebrek aan grip in de regen.

Ricciardo strandde al in de tweede kwalificatiesessie en startte op P12. Verstappen moest de race op de zevende stek beginnen.

'Reed op eieren'

"Het ging voor geen meter", zei Verstappen na de kwalificatie. "Ik gleed alle kanten op; reed op eieren. Ik heb me in mijn hele carrière nog nooit zo slecht gevoeld in de regen. Ik kreeg geen gevoel met de auto."

Verstappen ging in de eerste bochten nog wel voorbij Carlos Sainz en Pierre Gasly. De Limburger reed op de vijfde plek toen hij zijn race moest staken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl