NOS Nieuws

Kleurrijke parade trekt door centrum Rotterdam

Rotterdam stond vandaag geheel in het teken van de jaarlijkse straatparade van het Zomercarnaval. In een stoet van 2,5 kilometer trokken honderden bont uitgedoste dansers en muzikanten door de binnenstad.

Zomercarnaval trekt door straten Rotterdam

Volgens de organisatie was er meer publiek dan verwacht. Gevreesd werd dat het weer de drukte zou temperen, maar uiteindelijk was er maar één regenbuitje van 10 minuten.

Een schatting van het aantal bezoekers wil een woordvoerder evenwel niet geven. "We willen ons focussen op de inhoud en bij berichten over aantallen raakt dat ondergeschikt. Rotterdam is massaal volgelopen. Het was een mooi feest."

Dat het nog altijd druk is, blijkt uit het advies om vanavond niet meer met de auto naar de havenstad te komen. "Alle garages zitten vol en het centrum van Rotterdam is prima te bereiken met het openbaar vervoer", zegt de organisatie.

Opstootjes

Rond het Zomercarnaval zijn vijftien mensen gearresteerd. De meesten werden opgepakt voor lichte vergrijpen als belediging of dronkenschap.

Op de Van Oldenbarneveltplaats, bij de Koopgoot, werden meerdere mensen aangehouden voor het bekogelen van agenten met onder andere flessen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl