Alexander Merkel in 2011 bij AC Milan, met Antonio Cassano, Robinho en Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Heracles haalt oud-speler van AC Milan en ziet verdediger vertrekken

Heracles Almelo heeft opnieuw een speler aangetrokken, de elfde in deze zomerse transferperiode. De club uit Twente neemt middenvelder Alexander Merkel over van Admira Wacker uit Oostenrijk.

De 26-jarige Merkel heeft al een opmerkelijke carrière achter de rug. Op 16-jarige leeftijd verruilde hij de jeugd van VfB Stuttgart voor AC Milan, waarvoor hij zeven wedstrijden speelde.

In Champions League tegen Ajax

Merkel kwam voor Milan twee keer uit in de Champions League, waaronder in het met 2-0 verloren duel tegen Ajax in december 2010. Die wedstrijd was het debuut van Frank de Boer als hoofdcoach bij de Amsterdammers.

Later kwam Merkel nog uit voor Genoa, Udinese, Watford, Grashopper, Pisa en VfL Bochum.

De 26-jarige Merkel heeft zowel een Kazachstaans als een Duits paspoort. Hij kwam uit voor diverse Duitse jeugdelftallen en speelde in 2015 één interland voor Kazachstan.

Monteiro vertrekt naar Ligue 2

Heracles zag ook een speler het Polman Stadion verlaten. FC Metz, dat in Frankrijk in de tweede divisie speelt, neemt Jamiro Monteiro over.

De verdediger kwam vorig seizoen over van SC Cambuur en kwam bij de Almeloërs tot 34 duels waarin hij drie keer scoorde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl