Davy Klaassen al in een shirt van Werder Bremen Pro Shots

Davy Klaassen heeft op zijn eerste werkdag bij Werder Bremen direct van zich doen spreken. In de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld maakte hij het enige doelpunt. "Het was mijn eerste kans, dat ik dan ook nog scoor voelt erg goed aan", reageerde Klaassen na de wedstrijd.

De 25-jarige middenvelder, die door Werder werd overgenomen van Everton en donderdag zijn contract tekende, werd eerder op de dag officieel gepresenteerd. Daarna maakte hij dus direct zijn opwachting in de basis voor de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld.

Klaassen moet bij Werder een belangrijke rol krijgen. "Ik was aanvoerder bij Ajax, ben gegroeid als leider en ik hoop hier ook een belangrijke rol te krijgen", aldus de speler die ruim een jaar geleden de overstap maakte van Ajax naar de Premier League maar in Engeland niet slaagde.

Over dat mislukte avontuur verklaarde hij: "Het is moeilijk om te zeggen waarom het niet lukte, de stijl paste mij niet."

Werder Bremen betaalde naar verluidt 15 miljoen euro voor Klaassen en dat is de helft van wat Everton een jaar eerder nog aan Ajax overmaakte. In Engeland speelde de middenvelder slechts zeven wedstrijden.

STER reclame