Max Verstappen AFP

Sebastian Vettel heeft de tweede training voor de Grand Prix van Hongarije gedomineerd. De Duitser van Ferrari troefde op de Hungaroring het Red Bull-duo Max Verstappen en Daniel Ricciardo met een minieme marge af.

Vettel zette in de middaguren de toon met 1.16,834. In de sessie waarin de meeste coureurs de lange runs gebruikten voor het zoeken naar de juiste afstelling en de slijtage van met name de ultrasoftbanden, antwoordden Verstappen en Ricciardo met nagenoeg dezelfde rondetijd.

De Nederlander, in de ochtenduren goed voor de derde tijd, noteerde 1.16,908, slechts 0,074 langzamer dan Vettel. Ricciardo, in de ochtenduren de snelste, kwam uit op 1.17,061. Net als in de ochtendsessie was Kimi Räikkönen (Ferrari) de nummer vier, dit keer met 1.17,153.

Voor Red Bull is de grand prix op de Hungaroring de uitgelezen mogelijkheid weer succes te scoren. Het vermogen van de bolides is op de baan, waar de bochten en grip bepalend zijn, minder van invloed op de race. En qua grip beschikt Red Bull dit seizoen over de beste wagens.

De eerste trainingen zullen het gevoel van Verstappen en Ricciardo dat ze zondag meedoen om de overwinning versterken. De Nederlander had in de tweede training nog geregeld last van wat collega's. "Ik kom constant wagens tegen. Is er geen gat waar ik in pas", gaf hij bij de leiding aan.

Mercedes moet aan de bak

WK-leider Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas hebben in Hongarije nog wat werk te verzetten. In beide trainingen bleef het duo een stuk achter bij Red Bull en Ferrari. Hamilton zette twee keer de vijfde tijd neer, maar het gat met Vettel was vrijdagmiddag behoorlijk. Hamilton klokte als beste rondetijd 1.17,587. Bottas gaf nog meer toe met 1.17,868.

Uitslag tweede vrije training GP van Hongarije

STER reclame