NOS Sport

Ervaring en branie moeten Oranje naar Europese titel leiden

Waterpolovrouwen met schat aan ervaring in EK-finale

De olympische titel voor de Nederlandse waterpolovrouwen is alweer tien jaar geleden. Sindsdien was het vaak net niet. Na de negende plaats bij de laatste WK werd er verjongd en nu kan het nieuwe Oranje vanavond in Barcelona al Europees kampioen worden.

Nederland staat voor de derde editie op rij in de EK-finale. In 2014 werd er verloren van Spanje (5-10) en in 2016 van Hongarije (7-9). Vanavond is Griekenland de tegenstander. Een uitgelezen mogelijkheid op de titel, want de Grieksen werden in de poulefase al geklopt met 8-7.

"Als we de foutjes van die wedstrijd eruit halen, kunnen we de finale een stuk makkelijker winnen", zegt keepster Laura Aarts vol vertrouwen. Sabrina van der Sloot tempert de verwachtingen: "De finale blijft een wedstrijd op zich."

Aarts: 'Zonder foutjes kunnen we EK-finale makkelijk winnen'

De 27-jarige Van der Sloot neemt het jonge team dit toernooi bij de hand. Samen met Vivian Sevenich heeft ze sinds dit jaar een met de Champions League vergelijkbare finale op haar palmares staan met haar club.

"Je merkt dat je meer ervaring hebt en dit soort belangrijke momenten vaker hebt meegemaakt. Je blijft koel in je hoofd, waardoor je betere beslissingen kan nemen en het team op sleeptouw kan nemen", aldus Van der Sloot.

Van der Sloot: 'Wil nu ook wel een keer gouden plak'

Daarnaast kan Oranje rekenen op de 21-jarige Aarts, die bij de EK uitblinkt met belangrijke reddingen. Van der Sloot: "Fijn dat je weet dat er iemand op doel ligt die ballen kan tegenhouden die niet per se in haar gebied vallen."

Sevenich: "Mensen druk opleggen en uitdagen, dat zit er wel een beetje in bij haar. Ze is echt zo'n vechtertje."

En met de branie bij Aarts zit het ook wel goed, gezien haar verwachting dat de EK-finale makkelijk gewonnen zou moeten kunnen worden. Vanavond iets na 23.00 uur weten we wat haar voorspelling waard is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl