NOS NieuwsAangepast

Dode in Rotterdam door vallende boom bij noodweer

Zware buien met windstoten zijn vanuit het zuiden over Nederland getrokken. Het noodweer is via Zuid- en Noord-Holland naar het noordwesten weggetrokken.

In Rotterdam is iemand omgekomen. Het slachtoffer zat in een auto waar een boom op viel. Een tweede inzittende is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De boom brak. Het bovenste deel belandde op de auto:

Boom valt op auto, inzittende komt om

De Rotterdamse brandweer heeft 150 meldingen gekregen van wateroverlast en omgewaaide bomen en afgebroken takken.

Twee zalen van de Pathé-bioscoop aan het Schouwburgplein zijn ontruimd. Er waren gevelplaten van het gebouw gewaaid, waardoor er water in de bioscoopzalen kwam.

Ook in Zuid-Limburg en in Brabant viel vandaag in korte tijd veel regen.

Limburgse straten blank door hoosbuien, ook noodweer in Brabant

Overlast in Brabant

In Brabant zijn bomen ontworteld en staan straten blank. De veiligheidsregio zegt dat er veel meldingen over water- en stormoverlast binnenkwamen bij de hulpdiensten.

Op de weg leiden losgewaaide takken en bomen tot oponthoud. De A58 richting Breda is ter hoogte van Zegge afgesloten. Takken zijn van bomen losgerukt en op de weg terechtgekomen, meldt Rijkswaterstaat.

Ook op de A12 tussen Bodegraven en Gouda veroorzaken omgevallen bomen vertraging. Diverse rijstroken zijn afgesloten, de weg is nog wel begaanbaar.

In het Zuid-Limburgse Haanrade vielen ook bomen om. Een inzittende van een auto filmde hoe een boom vlak achter de wagen viel. De inzittenden kwamen met de schrik vrij:

Boom valt rakelings langs auto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl