John van den Brom Pro Shots

Van den Brom en AZ wacht zware klus na verlies in Kazachstan

time icon

AZ dreigt in een vroegtijdig stadium van het Europese toneel te verdwijnen. De Alkmaarders verloren in de tweede voorronde van de Europa League met 2-0 van Kairat Almaty uit Kazachstan.

Daardoor staat de ploeg van trainer John van den Brom volgende week voor een loodzware klus om een ronde verder te komen.

Aderinsola Eseola bleek de beul van AZ door zowel voor als na rust doelman Marco Bizot te passeren. Eerst profiteerde hij van een fout van Ron Vlaar en later schoot hij met links raak.

Handsbal

AZ claimde nog een strafschop na een handsbal van Kairat Almaty-verdediger Sheldon Bateau, maar vond geen gehoor bij de arbitrage.

Mocht AZ er volgende week donderdag alsnog in slagen om de ploeg uit Kazachstan van zich af te schudden, dan treft het Sigma Olomouc uit Tsjechië.

AZ
@AZAlkmaar
👏🏻 Bedankt voor jullie support. #kaiaz #AZinKazachstan
9 maanden geleden

"Dit is teleurstellend, ik ben een beetje geschrokken", reageerde Van den Brom vanuit Kazachstan op NPO Radio 1.

"Met name van het gedeelte in balbezit. Vaak is dat zoveel beter dan we nu hebben laten zien. De keuzes die we maakten, heel matig."

De transfers van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh leverde AZ tientallen miljoenen op, maar sportief gezien deed AZ daarmee - vooralsnog - een flinke stap terug.

Reactie John van de Brom

AZ verliest met 2-0 bij Kairat Almaty en moet volgende week in Alkmaar aan de bak om een Europese uitschakeling te voorkomen.

"Natuurlijk is hun vertrek een aderlating. Maar het heeft geen zin om dat te blijven herhalen", zegt Van den Brom.

"Het is te makkelijk om nu te zeggen dat de absentie van Ali en Wout vandaag heeft meegespeeld. We moeten gewoon beter voor de dag komen."

Statistieken Kairat Almay-AZ

STER Reclame