Max Verstappen in Hongarije EPA

De Grand Prix van Hongarije moet Red Bull zondag weer succes opleveren. De twee bolides zijn op de Hungaroring kansrijker dan de afgelopen weken op Hockenheim en Silverstone. "Hier ligt onze kans", keek Max Verstappen donderdag op het circuit vooruit naar de laatste race voor de zomerstop.

Eerste rij

Verstappen finishte afgelopen weekeinde als vierde bij de Duitse GP op Hockenheim, waar zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uitviel. Dat was het maximale resultaat. In Hongarije lonkt echter het podium en misschien zelfs meer. "Om hier te winnen, moet je eigenlijk op de eerste rij staan. De kwalificatie is dus cruciaal."

Motorische verschillen

En in de kwalificatie legt Red Bull het doorgaans af tegen Mercedes en Ferrari. "De motorische verschillen zijn groter dan eerder dit seizoen in Monaco", legde Verstappen uit. "Mercedes en Ferrari hebben een stap gemaakt. Polepositie wordt lastig."

Max Verstappen op Hockenheim ANP

Verstappens teamgenoot Ricciardo won eerder dit jaar in Monaco, waar Verstappen door een eigen fout in de laatste training de kwalificatie miste. Uiteindelijk reed de Nederlander vanuit de achterhoede nog naar de negende plaats. "Monaco was onze grootste kans op de overwinning. Daarna Singapore en Hongarije."

Excuses

Vorig jaar was Red Bull ook kansrijk in Hongarije, maar toen vergaloppeerde de Nederlander zich. Hij raakte kort na de start zijn teamgenoot, die even later uitviel. Een goed gesprek en excuses van Verstappen voorkwam een hoop heibel in het team.

"Het is belangrijk dat we elkaar hier niet weer in de wielen rijden. Dat weten we allebei. We zijn vrienden buiten het circuit en hebben veel respect voor elkaar op het circuit", keek de Nederlander nog even terug op het incident.

Bochten en grip

Zondag wordt er weer nadrukkelijk gekeken naar Red Bull. Op de Hungaroring draait alles om de bochten en grip. Topsnelheid en vermogen zijn op deze baan van minder belang. De verwachting is dat de bolides van Verstappen en Ricciardo zeer goed 'op het asfalt zullen plakken' en kunnen meestrijden om de zege.

"We zijn beter dan Mercedes en Ferrari, maar de motor nekt ons. Dat gaat dit jaar waarschijnlijk niet meer veranderen. Renault focust op het eigen fabrieksteam en dat is ook normaal", aldus Verstappen, die ondanks de moeizame relatie van het team met Renault vol zelfvertrouwen zit. "Ik denk dat we hier kunnen winnen."

STER reclame