Anouk van Luijk Sran Vld / Facebook

De vermiste Anouk van Luijk is terecht. Ze is op het vliegveld van Varadero door Cubaanse autoriteiten aangetroffen en daarna herenigd met haar ouders. De 19-jarige vrouw verdween tijdens een vakantie op Cuba en was sinds zaterdag vermist.

De Nederlandse ambassade had de luchtvaartautoriteiten op de hoogte gesteld van de vermissing. Buitenlandse Zaken meldt dat bij de hereniging een medewerker van de ambassade aanwezig was en dat het naar omstandigheden goed met haar gaat.

Het ministerie is blij met de goede afloop en bedankt de Cubaanse autoriteiten en andere betrokkenen die geholpen hebben bij het zoeken naar Anouk.

Geen geld

De jonge vrouw had twee weken vakantie gehad op Cuba en zou zaterdag terugvliegen naar Nederland. Die dag had ze telefonisch contact met haar vader. In dat gesprek vertelde ze dat ze geen geld meer had en dat ze zich slecht voelde. Daarna werd niets meer van haar vernomen.

Haar vader maakte zich grote zorgen over zijn dochter omdat ze psychische klachten heeft. Hij vloog vandaag met de moeder van Anouk naar Cuba om daar een zoekactie te beginnen.

STER reclame