Dumoulin: 'Thomas is gewoon de sterkste, ik heb er vrede mee'

Tom Dumoulin heeft de hoop op de eindzege in de Ronde van Frankrijk zo goed als opgegeven. "Geraint Thomas staat er echt riant voor, mijn kansen zijn heel klein", zegt de Sunweb-renner woensdagavond in De Avondetappe. "Er moet wel iets heel geks gebeuren met Thomas, wil dat nog lukken."

Dumoulin verloor in de tweede Pyreneeënetappe nog eens negen seconden op de Brit, die zijn voorsprong in het klassement uitbouwde naar bijna twee minuten (1.59).

'Ik heb er vrede mee'

Natuurlijk had Dumoulin liever in een andere positie gezeten, hij had maar wat graag de Tour de France willen winnen. Toch maakt hij geen verdrietige indruk. Thomas is simpelweg de sterkste renner in koers, volgens de Limburger.

"Dat heeft hij wel bewezen in de Alpen, en nu weer. Hij rijdt goed, hij rijdt slim. Thomas is gewoon net even iets sterker en dan heb ik er vrede mee."

Dumoulin over tijdwinst op Froome: 'Het was vechten tot de streep'

Het maakt dat Dumoulin met gemengde gevoelens tegenover Herman van der Zandt zit, enkele uren na de slechts 65 kilometer lange Pyreneeënrit.

"Op zich heb ik een goed gevoel, maar de ene kleine kans die er nog was op de Tourzege, zie ik wel heel klein worden. Dat is wel weer jammer. Over het algemeen rijd ik gewoon heel goed, maar er is er eentje beter."

In de tijdrit ga ik die twee minuten niet goedmaken.

Tom Dumoulin

Met nog één bergetappe - zonder aankomst bergop - en een tijdrit voor de boeg ziet Dumoulin te weinig kansen om Thomas nog uit het geel te rijden.

"Als hij gewoon gezond blijft en hij doet geen gekke dingen, kan ik me niet voorstellen dat hij de Tour nog gaat verliezen. In de tijdrit ga ik die twee minuten niet goedmaken in elk geval."

Bekijk hier de slotfase van de etappe van woensdag:

Dumoulin kan Thomas net niet volgen, maar wint tijd op Froome Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame