Chris Froome AFP

Terwijl Sky-kopman Chris Froome tijd verloor, verstevigde geletruidrager en meesterknecht Geraint Thomas zijn positie in het algemeen klassement juist in de tweede Pyreneeënrit.

Toch is van een broederstrijd bij Sky geen sprake. Beide renners kunnen goed met elkaar opschieten en nu lijkt de viervoudig Tourwinnaar zich ook neer te leggen bij een nederlaag.

"Hij heeft ongelofelijk sterk gereden", zegt Froome tegen de internationale media over zijn ploeggenoot. "Ik hoop dat hij het geel tot aan Parijs kan houden."

Froome moest in de slotfase passen toen Dumoulin demarreerde. "Het was een zware, intense dag", zegt Froome, die zijn tweede plek in het klassement moest afstaan aan de Limburger. Het verschil tussen beiden is 32 seconden.

Froome kan zich ermee verzoenen dat hij de Tour waarschijnlijk niet gaat winnen. "Ik heb de laatste drie grote rondes gewonnen. Ik ga vechten voor het podium en hoop dat Thomas in het geel in Parijs staat."

Het verschil tussen Thomas en Dumoulin bedraagt 1.59 en dat lijkt Froome genoeg voor de winst van zijn landgenoot. "Dat is een best comfortabele buffer. Hij oogt sterk. Ik hoop dat hij het kan volhouden."

'Hoe langer het duurde, hoe beter ik me voelde'

Thomas is opgelucht dat de zware bergetappe erop zit. "Ik ben blij dat ik kon reageren op alle aanvallen. Hoe langer de klim duurde, hoe beter ik me voelde."

Thomas blij en opgelucht na tijdwinst in korte Pyreneeënrit

"Over de radio hoorde ik vijf kilometer voor het einde dat Froome zich niet zo goed voelde", zegt Thomas. "Ik kon Dumoulin en Roglic volgen en het is mooi dat ik mijn voorsprong kon uitbouwen."

Thomas lijkt dicht bij de eindzege in de Tour, maar wil daar zelf nog niks van weten. "Ik ga mijn voorbereiding op de etappes niet veranderen en bekijk het dag per dag. Ik denk niet na over wat er na morgen kan gebeuren."

Dumoulin kan Thomas net niet volgen, maar wint tijd op Froome Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame