ANP

Jordy Clasie is terug in De Kuip. Feyenoord presenteerde woensdagmiddag vol trots de kleine middenvelder. Clasie komt voorlopig één jaar op huurbasis naar Rotterdam-Zuid. "Een jaar huur was voor alle partijen het beste. Koop was allemaal niet zo makkelijk. Daar moet je ook budget voor hebben."

Met de terugkeer naar Rotterdam komt een vurige wens van de middenvelder, die drie jaar geleden naar Southampton vertrok, in vervulling. Al werd hij nog even aan het twijfelen gebracht door de trainer en directeur van de club uit de Premier League.

Voor Clasie betekent het ook dat zijn avontuur in Engeland niet is mislukt. "Op dit moment wilden ze mij eigenlijk niet laten gaan", zegt de teruggekeerde middenvelder. "Ik heb een gesprek gehad met de trainer en de directeur en zij wilden mij heel graag houden. Ik had echter maar een ding in mijn hoofd en dat is dat ik weg wilde."

Clasie: 'Southampton wilde me graag behouden'

Clasie was niet bang weer buiten de boot te vallen bij de club in de Premier League. "De trainer had een duidelijk plan en hij gaf aan dat ik dit jaar echt mijn kansen zou gaan krijgen. Maar ik was al een tijdje met mijn gedachten bij Feyenoord, waarmee ik al even in gesprek was. Er was voor mij maar een conclusie: mijn hart volgen en terug naar Nederland."

Of Clasie een betere voetballer is geworden, wil hij niet zeggen, maar hij vindt zichzelf wel fitter dan bij zijn vertrek uit Rotterdam drie jaar geleden. "Ook mentaal ben ik sterker geworden. Ik moet meer ritme krijgen en het zelf laten zien."

Of er dan een langer verblijf in Rotterdam inzit, weet Clasie nog niet. "Ik wil op het nu focussen. Wat er aan het einde van het seizoen gebeurt, zien we dan."

STER reclame