Op de snelweg E40 ten westen van Gent zijn vannacht bij een busongeluk 21 mensen gewond geraakt. Aan boord waren acht Nederlanders, onder wie de chauffeur. Twee van hen worden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Ook twee passagiers uit Groot-Brittannië raakten zwaargewond.

De Nederlandse buschauffeur raakte licht gewond, zegt bus-brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer.

Bekijk hieronder de eerste beelden van na het ongeval:

Gewonden bij zwaar busongeluk in België

Op de snelweg waren vannacht werkzaamheden aan de gang. De chauffeur van de bus van de Franse maatschappij Ouibus, die onderweg was naar Londen, merkte de wegafzetting te laat op en reed frontaal in op een betonnen afzetting.

Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk: de bestuurder zei na het ongeluk dat hij zich aan alle rij- en rusttijden heeft gehouden en niet had gedronken.

Lijndienst

Volgens Carlo Cahn van bus-brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer gaat het om een bus van het bedrijf Oostenrijk uit Diemen. Dat bedrijf voerde in opdracht van Ouibus een lijndienst uit van Amsterdam naar Londen. In de bus zaten naast Nederlanders ook mensen uit onder meer Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong.

"De bus was tussendoor gestopt in Antwerpen en Brussel, en was onderweg naar de trein om naar Londen te gaan", zegt Cahn. Het ging volgens hem om een vrij nieuwe bus, uit 2015. "Die moet van Ouibus elke 28 dagen een veiligheidscheck ondergaan."

De buschauffeur heeft volgens Cahn iets aan zijn enkel opgelopen door het ongeluk, heeft schaafwonden en is in shock.

STER reclame